петък, 20 юни 2008 г.

Полезни съвети

Използването на полиетиленови опаковки при амониевоселитрените ВВ спомага за по-дългото запазване на качествата им и повишаване на водоустойчивостта.

Пресоването на някои състави е доста опасно и за да се намали опасността те могат да се навлажнят с ацетон спирт или друга течност , която не взаимодейства с тях.

Окислител и горивно вещество никога не се смилат заедно , понякога само черния барут прави изключение , както и някои слабочувствителни смеси , повечето на основата на амониев нитрат.

Ако ви трябват ниски температури в домашни условия може да се окаже , че това не е толкова сложна задача. Например ако смесите 41,6 грама натриев хлорид и 41,6 грама амониев нитрат със 100 грама сняг ще получите температура от -40 градуса Целзий.

Ако и това е малко - смес от 1,44 части CaCl2.6H2O и една част сняг ще ви осигури температура от -55 градуса Целзий.

При добавяне на калиев нитрат към амонитите се намаляват вредните газове и се подобрява предаването на детонацията от патрон на патрон. За тази цел натриевият нитрат е непригоден.

Ако много ви се иска да опитате действието на райския газ върху натриев амид или пък малко да се поразвеселите температурата при която амониевият нитрат се разлага с отделяне на N2O е 260 - 285 градуса Целзий, НО ИМА ОПАСНОСТ ОТ НАТРАВЯНЕ С ДРУГИ АЗОТНИ ОКСИДИ, АКО ТЕМПЕРАТУРАТА Е РАЗЛИЧНА.

3 коментара:

Анонимен каза...

какво става с натриевия амид

ddaanniii каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
ddaanniii каза...

пробвай ;)